ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА

Модерна Ехографска Апаратура

Многопрофилна Ветеринарна клиника – Варна разполага със съвременна ехографска апаратура, оборудвана с три трансдюсера, които позволяват визуализация на тъканите на различна дълбочина. Ултразвуковият трансдюсер излъчва високочестотни звукови вълни, които се отразяват в различна степен от телесните тъкани, след което трансдюсерът улавя отразените вълни и компютърът генерира образ. Ехографското изследване е подходящо за визуализация на вътрешни органи като черен дроб, далак, бъбреци, стомах, черва, пикочен мехур, панкреас, надбъбречни жлези, щитовидна жлеза, репродуктивни органи, сърце и кръвоносни съдове.

Какво представлява ехографската диагностика

Ехографската диагностика (известна още като ултразвук или видеозон) е безболезнена неинвазивна техника за изследване на вътрешните органи и структури. Целта на ехографското изследване е диагностициране на заболяване, изключване на патология, както и установяване и проследяване на бременност. Ехографските изображения се получават в реално време и показват структурата и движението на вътрешните органи, както и посоката и скоростта на движение на кръвта през кръвоносните съдове (чрез специален вид ултразвуково изследване – Доплерова ехография). За разлика от рентгенографията и компютърната томография, ехографията не използва йонизиращи лъчения, което я прави един от най-безопасните методи за образна диагностика.

Какво е необходимо да знаете преди ехографско изследване на Вашият домашен любимец?

Обстоен ехографски преглед на коремната кухина се извършва на гладно и по възможност при пълен пикочен мехур. Подготовката на пациента включва премахване на козината в областта, която ще се изследва, позициониране (най-често в легнало положение настрани или по гръб) и нанасяне на контактен гел. Процедурата отнема между 15 и 30 минути като резултатите от прегледа се коментират от лекуващия лекар непосредствено след изследването.

Лесен достъп до модерна апаратура

Запазете час

Всички диагностични процедури изискват прецизно изпълнение и определено технологично време за осъществяване и интерпретация. Моля запазете си час на тел. 0875/33 10 66.

Сертифицирани специалисти

Екипът на МВК – Варна е висококвалифициран и лицензиран за работа с най-съвременната апаратура за диагностика и лабораторни изследвания.

Ранна диагностика

Ранната диагностика при редица заболявания могат да увеличат шансовете за успешно лечение до 80%. Не отлагайта, а се възползвайте от нашата модерната апаратура и лаборатория.

За въпроси моля обадете се на 052 580 557

Или изпратете своето запитване по имейл

Ще се свържем с Вас в рамките на един работен ден.

Други услуги

Многопрофилна Ветеринарна Клиника – Варна предлага пълна медицинска грижа за своите пациенти като лаборатория, хириргия, акушер-гинекология, ортопедфия и много други.