Официално откриване на МВК - Варна

Добре дошли в Многопрофилна Ветеринарна Клиника - Варна

При нас ще намерите модерна с база с площ 900 кв.м. с общо 47 стационарни клетки, обособени в отделни помещения за котки, малки и средни кучета и специално помещение за най-едрите ни пациенти. Клиниката е  единствената в региона, която разполага с пълен набор образнодиагностична апаратура (СТ,ЯМР, Дигитален рентген, Ехография, Ендоскопия и Лапароскопия),  собствена лаборатория, три отделени хирургии (септична,асептична и лапароскопска хирургия), интензивно отделение и манипулационна с размер от 50 кв.м, както и три кабинета за прегледи и консултации. 

МВК – Варна разполага и със зоомагазин с размер от 22кв.м., в който можете да намерите голяма разнообразие от  храни на водещите марки, както и множество лакомства и  аксесоари за вашия домашен любимец. Магазинът е оборудван и със специални храни и добавки за екзотични животни и гризачи. Екипът ни е от 25 човека, които осигуряват 24-часови грижи за здравето на вашите домашни любимци. Многопрофилна Ветеринарна Клиника – Варна работи 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, в които можете да поверите грижата за вашите любимци на нас.

Началото на Многопрофилна Ветеринарна Клиника - Варна

МВК – Варна е проект създаден от д-р Светослав Пенчев и д-р Михаил Тодоров в партньорство с Многопрофилна Ветеринарна Клиника – България с идеята да предостави  високоспециализирана ветеринарномедицинска помощ и своевременна готовност  за диагностика и лечение на  спешни състояния, неврологични и ортопедични заболявания и да посрещне всички нужди  на домашните животни и техните стопани. Ветеринарния център  няма аналог в региона и  акцентира и развива високо специализирана медицина във всичките й аспекти, като таргетира услугите си към клиенти готови да се отнесат  отговорно към здравето на домашните си любимци.

Основатели

д-р Светослав Пенчев

д-р Светослав Пенчев - МВК -Варна

 Д-р Светослав Пенчев завършва  през 2015 година ветеринарна медицина в Тракийски университет, град Стара загора. Има интереси към неврология, неврохирургия, образна диагностика, мекотъканна хирургия, спешна медицина, ортопедия и травматология. Завършва стаж в Университетската клиника за дребни и екзотични животни в град Кошице, Словакия и стаж в университетската клиника за дребни животни в Лайпциг, Германия. Има многобройни следдипломни квалификации както в България, така и в Хърватия, Италия, Полша, Турция, Сърбия и Румъния. Създател е на първия български уеб сайт за ветеринарномедицинска неврология – https://neurovetbg.com/. Член е на българската асоциация на ветеринарни лекари за дребни животни. Професионалната му кариера започва през 2016 година, като през 2022 година става съосновател и един от главните лекари на Многопрофилна Ветеринарна клиника – Варна.

д-р Михаил Тодоров

д-р Михаил Тодоров

Д-р Михаил Тодоров завършва през 2007 година Лесотехническия университет в град София – специалност „Ветеринарна медицина”. Стартира професионалната си кариера през 2008 година и е с насоченост в областите на мекотъканната хирургия, ортопедия и травматология, неврология и стоматология. Има интерес към екзотични животни и гризачи. Член на Българска асоциация по ветеринарна ортопедия и травматология, и Българската асоциация на ветеринарните лекари за дребни животни. Участник в редица семинари, обучения и конгреси у нас и в Европа. От средата на 2022 година до днес е съосновател и един от главните лекари на Многопрофилна Ветеринарна Клиника – Варна.

Партньорства

МВК - България

Многопрофилна Ветеринарна Клиника-България е основен партньор в развиването и реализирането на този проект. МВК- България отваря врати за първи път в София през  февруари 2020 и се превръща в най-бързо развиващата се клиника в България. До ден днешен тя остава  една от най-големите и високо специализирани клиники в страната. В нея работят водещи специалисти в областта на ортопедията, неврологията, неврохирургията, дерматологията и репродукцията, като разполага с екип от над 30 човека.